top of page

Dry needling®

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

 

Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat päänsärky (niska/hartia seudun vaivat), migreeni, olkapääkipu, tennis-golfkyynärpää, selkäkipu, penikkatauti sekä muut lihasperäiset kiputilat ja nivelsäryt.

 

Hoidossa etsitään kireä lihasjuoste sekä ns triggeripiste johon neula asetetaan. Triggeripisteet saattavat aiheuttaa heijastekipua kauemmaksi itse triggeristä, jolloin neulotus saattaa kohdistua muualle kuin itse oireilevaan alueeseen

Hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja saa kehon oman paranemisprosessin vauhtiin ja lievittää tehokkaasti triggereiden aiheuttamaa kipua. Dry needling rauhoittaa myös hermoston toimintaa

 

Kuten hieronnankin, etenkin ensinmäisen hoitokerran jälkeen, saattaa tuntua ohimenevää väsymystä, heikotusta ja viluisuutta. Pieni veritippa ja mustelmia saattaa ilmetä hoidon jälkeen. Neulan läpäistäessä ihon voi tuntua pieni nipistys. Paineentunne ja/tai lihasnykäys hoidettavalla alueella on hyvä asia, silloin ollaan ns kohteessa. Kerro tuntemuksistasi hoitajalle.

Yleensä kivun lievitys ja lihaksen rentoutuminen on välitöntä, joskus kuitenkin hoidetulla alueella tai mahdollisella heijastusalueella, on mahdollista tuntea parikin päivää kipua/arkuutta, vältä kuitenkin ottamasta tulehduskipulääkettä, niin paranemisprosessi pääsee jatkumaan.

 

Dry needling hoito ei sovi sinulle, mikäli koet neulakammoa, sinulla on akuutti vamma/vaiva tai sinulla on lymfaattista turvotusta jossain kehon osassa, keskustele näistä hoitajan kanssa. Ihan niinkuin hieronnassakin, on tärkeää myös tietää, mikäli yleisessä terveydentilassasi on jotain poikkeavaa. Näistä esimerkkinä verenohennuslääkitys, reuma, diabetes tai mahdollisesti sydämmen läpän vajaatoiminta.

 

Dry needling-hoidolla on hyvä hoitovaikutus lihasperäisiin kiputiloihin, sen avulla voidaan lievittää tai poistaa triggereiden aiheuttamaan kroonistunuttakin kipua.

Neulojen vaikutusta voidaan tehostaa liittämällä sähköä neuloihin, käyttämäni laite on Akupunktiostimulaattori AS Super 4.

 

Hoito on saatavilla klassisen/urheiluhieronnan sekä VoiceWell-hoidon yhteydessä, sinun ei tarvitse varata erikseen aikaan käsittelyyn. Hinta sisältyy edellä mainittuihin hoitoihin

bottom of page