top of page

urheiluhieronta

Urheiluhieronta on osa urheilijan ja aktiivi liikkujan lihashuoltoa. Sen tavotteisiin kuuluu mm vammojen ennaltaehkäisy ja niistä parantumisen edistäminen. Myös kuormittavasta rasituksesta palautuminen, sidekudosten liikkuvuuden ylläpitäminen  ja sidekudoskyhmyjen poisto kuuluvat urheiluhieronnan tavotteisiin.

 Urheilijan yleinen rentoutuminen ja psyyken hoito ovat osa urheiluhierontaa, asiakassuhde hierojan ja urheilijan välillä on aina luottamuksellinen.

 

Urheiluhieroja tuntee käsissään mitä urheilijan kehossa on meneillään -vastaako suorituksen rasittavuus urheilijan lihaskuntoa vai  tarvitaanko kenties enemmän aikaa palautumiselle, ovatko lihasryhmät tasapainossa keskenään ja aktivoituminen kunnossa, jolloin riski vammoille vähenee jne.

 

Urheiluhieronnassa huomioidaan urheilijan tai aktiivi liikkujan lajivaatimukset, harjoituskausi /-ohjelma ja sen rasittavuus. Näiden perusteella hieroja suunnittelee yhdessä urheilijan kanssa juuri hänen tarpeitaan vastaavan hoidon -valmistava, palauttava tai muokkaava hieronta eli urheiluhieronnan määritelmä ei ole välttämättä "kovempaa" hierontaa, vaikka esim sidekudoskäsittely ja muokkaava hieronta voivat sitä ollakin.

Hierontaan voi yhdistää Wellbox S faskian käsittelyn

bottom of page